Kalender 2014

Print

Kalender 2014

Sæsonåbning på Gavnø, 5. april, kl. 10 – 16

Oplev eventyrlige Gavnø og de mange seværdigheder på dette smukke, historiske sted.

Vi præsenterer med stolthed en særudstilling af verdens mest kostbare stel Flora Danica, Den Kongelige Porcelænsfabrik, Bing & Grøndahl og Fajancefabrikken Aluminia samt form- og modelmateriale fra foråret 2014.

Oplev sæsonens nyhed: Perspektivhaven som kan nydes fra parkens bænke og særligt fra slottet er udsynet helt fantastisk. Herskabsgartneriet med et væld af historiske, sjove og anderledes krydderurter, grøntsager m.m. Nyd slotsparkens stilhed og blomstrende skønhed. Blomsterpragten fortsætter helt hen til efteråret, således at tulipaner og narcisser afløses af rhododendron, staudebede, et væld af vidunderlige sommerblomster, en lang lindeallé, den smukt anlagte rosenhave samt en antal sjældne træer og planter.

Livsstil på Gavnø, 16. – 18. maj, Store Bededagsferien

Oplev et stort antal eksklusive udstillere, der alle byder på de sidste nye trends indenfor møbler, modetøj, biler, motorcykler, gastronomi, boligindretning, havearrangementer og meget mere. Alt sammen i bedste kvalitet og med fokus på nyheder.

Danmarks største tulipanudstilling, maj måned

Oplev mere end ½ million tulipaner i fuldt flor. Ikke to sæsoner er ens. Hvert år arrangeres mere end ½ million blomsterløg i nye formationer og farvespil.

Vores team af dygtige gartnere har anvendt efteråret på at plante dette års eventyrlige udstilling af nye og gamle sorter af blomsterløg. Førende avlere fra Danmark, Holland og England viser deres kunnen.

Mors dag, 11. maj, kl. 10 – 17

Oplev Gavnøs mange seværdigheder og nyd en køretur i hestetrukne køretøjer gennem den historiske slotspark.

Kristi Himmelfartsdag, 29. maj

Oplev Gavnøs mange seværdigheder og nyd en køretur i hestetrukne køretøjer gennem den historiske slotspark.

Løgevent, 1. juni

Publikum inviteres til at komme og grave afblomstret tulipanløg op, tage dem med hjem og lade dem tørre sommeren over og plante dem igen i efteråret, så vil man have en bid af Gavnø Slotspark i egen have de næste år. Nærmere information følger.

Danmarks største veteranbilshow, 15. juni kl. 10 – 17

Gavnø Slotspark danner for 26. år i træk rammen om Gavnø Classic Autojumble & Concours de Charme – en imponerende flot udstilling af køretøjer. Herunder veterankøretøjer, klassiske køretøjer, sportsvogne, brand- og militærkøretøjer samt diverse mærkeklubber. Der deltager mere end 1.000 gamle køretøjer fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland og Belgien.

Foruden flotte biler byder dagen desuden på flot udklædte personer til concours’en, hvor det gælder om at have tøj, der matcher bilens karakter og alder. Bil med fører/passager bedømmes som helhed.

Verdensballet på Gavnø, 10. juli – Danmarkspremiere på Gavnø.

Scenekunst i verdensklasse i unikke rammer, med det 3-fløjede slot og Gavnøs historiske slotspark som den stærke kulisse. Årets balletten vil byde på flere nyskabelser bl. a ballet akkompagneret af et ny dansk vokalband Lighthouse. Flere nyheder følger!

Rosenhaven blomstrer, fra Skt Hans – oktober

Den smukt anlagte rosenhave repræsenterer et stort udvalg af alle typer roser – historiske, danske og udenlandske – hvor duft og farve fremhæves på flotteste vis. Hunde er velkommen i snor!

Kulturnat på Gavnø

Oplev Gavnø “after dark”. Nærmere information følger.

Børnenes Efterårsferie, uge 42

Teater, ansigtsmaling, skattejagt og Gavnø Go Geocaching hele ugen.

Danmarks største julebazar, 1. – 2. og 7., 8. – 9. november

Oplev mere end 200 boder i det gamle historiske herregårdsmiljø, som byder på klassiske danske juletraditioner, når det er bedst.

Et væld af boder og stande vil friste med julegaver, dekorationer, smagsprøver og delikatesser. Smag Gavnøs berømte grillstegte vildsvin, øl fra Slotsbryggeriet, kirsebær brændevin, gartnermost og meget andet. Café Tulipanen byder på julens lækkerier.

Lyt til de traditionelle Christmas Carols i avlsgårdsmiljøet og smukke julesalmer i det stemningsfyldte slotskapel.

De mindste kan opleve julemanden, et nisseorkester, ponyridning, julegæs og meget andet.