Verdensballet på Gavnø Slot - 10. juli

Print

Verdensballet på Gavnø Slot - 10. juli

VERDENSBALLET 2014
Gavnø Slot danner igen ramme om denne enestående forestilling. En række af verdens førende balletdansere giver forestilling på scenen i slotsgården med det gulkalkede slot som omkransende kulisse – eller ved ustadigt vejr – i den historiske avlsbygning fra 1800-tallet.

H.K.H. Prinsgemalen kreerer i samarbejde med musikeren og lydkunstneren Katrine Ring et helt nyt lydbillede til dette års Verdensballet. Balletten får titlen ”Côte à côte”, og bliver skabt på grundlag af Prinsgemalens digt af samme navn. Kathrine Ring bearbejder lydbilledet, akkompagnerer det talte ord med musik af den franske komponist Gabriel Fauré, hvorefter Verdensballettens kunstneriske leder – balletchef og koreograf Johan Kobborg, skaber koreografien.
Download pressemeddelelsen Download H.K.H. Prinsgemalens digt Côte à côte

Blandt dette års medvirkende er kendte ”Verdensballetkunstnere” – bl.a. rumænske Alina Cojocaru, danske Johan Kobborg og den australske Steven McRae. Alle dansere har gjort et stort indtryk med Verdensballetten, og er med tiden blevet yderst populære hos publikum. Også den engelsk/norske violinvirtuos Charlie Siem er med igen. Med sin violin til over 80 millioner kr., har han år efter år begejstret publikum med sit virtuose spil.

Blandt de nye navne er den kun 22 årige cubanske balletdanser Osiel Gouneo. Det gav genlyd i de internationale medier da han under et gæstespil i Norge forrige år, ”hoppede af” vendte Cuba ryggen og bosatte sig i Oslo, hvor han i dag er solodanser ved Den Norske Ballett. Balletanmeldere over hele verden betegner ham som en af de nye stjerner på ballettens scene. Som altid er det operasanger og Verdensballettens arrangør Jens-Chr. Wandt, der binder forestillingen sammen.

PROGRAM I PARKEN
Parken er åben fra kl. 16.30, og vi opfordrer publikum til at komme i god tid. Der er mulighed for at besøge Slotsbryggeriet Gavnø, Gavnø Slot og nyde sin picnic kurv i parken, hvor der også kan købes mad og drikke. Forestillingen begynder kl. 20.00 – men allerede fra kl. 18.00 vil Balletskolen fra Næstved opføre en lille forestilling med balletskolens børn og kl. 18.30 vil Annettes Dansestudio opføre ballet samt moderne dans. Senere vil der være opvisning/opvarmning på scenen.

BILLETTER
Kategori A – stole – kr. 380
Kategori B – bænke – kr. 300
Billetter kan købes direkte på vores egen side

Billetter kan købes hos Billetnet og SJ-billetten

Vi glæder os til at byde jer velkommen i vores smukke og historiske omgivelser på Gavnø Slot med Verdensballet 2014.

Med venlig hilsen

Mærk Næstved & Gavnø-Fonden