Den Kongelige Danske Pocelænsfabrik - Flora Danica særudstilling

Print

Den Kongelige Danske Pocelænsfabrik - Flora Danica særudstilling

Vi præsenterer med stolthed en ny sær-udstilling med Flora Danica. Flora Danica er et af verdens fornemste, mest prestigefyldte og eksklusive porcelænstel. Det blev skabt som en gave fra kongelige til kongelige, og bruges den dag i dag stadig af konger og dronninger, prinser og prinsesser.

I Store Spisestue vises en innovativ og sanseberigende bordopsætning med Flora Danica stellet. Man bliver aldrig træt af at studere Flora Danicas dekorationer. Hver eneste steldel er malet individuelt og med en helt usædvanlig detaljeringsgrad, der tydeligt gengiver blomst, blade, stængel, rod og frugt. Det er blandt andet den botaniske akkuratesse og den knivskarpe gengivelse af floraen, som har gjort Flora Danica porcelænet kendt over hele verden. Ved hjælp af porcelænmalerens indlevelse og kunstneriske kunnen får motivet dybde og nuance, så det hæver sig over tallerkenens flade og bliver tredimensionelt i sit udtryk.

Udstillingen vil kunne ses indenfor på det smukke helstøbte rokokoslot, Gavnø Slot. Udstillingen vil være tilgængelig for de besøgende i hele sæson 2014.

Læs mere om Royal Copenhagen